Општи податоци
Трајна заштита
Туризам
Рекреација
Вредности
регистрација
Вашето корисничко име и лозинка за најава на ЛОГИН еmail листата
корисничко
име
лозинка


ВЕСТИ


риболовни дозволи
17-04-2016
риболовни дозволи Full Article

На 26 август Холивудска продуцентска компанија, Infinity pictures and HMB (Hollywood Media Bridge) ќе снима краток промотивен филм за ЈАСЕН
22-08-2014
На 26 август Холивудска продуцентска компанија, Infinity pictures and HMB (Hollywood Media Bridge) ќе снима краток промотивен филм за ЈАСЕН  Full Article

Прва кланица за дивеч
24-07-2014
Прва кланица за дивеч Full Article

„Часот на планетата Земја“ ЈАСЕН
29-03-2014
„Часот на планетата Земја“ ЈАСЕН  Full Article

Лице за комуникација со граѓани со одреден вид и степен на попреченост
24-02-2014
Лице за комуникација со граѓани со одреден вид и степен на попреченост Full Article

Меморандум за соработка помеѓу ловните федерации од регионот
09-11-2013
Меморандум за соработка помеѓу ловните федерации од регионот Full Article

ЈП ЈАСЕН е дел од мрежата на заштитени подрачја "Паркови Динариди".
15-06-2013
ЈП ЈАСЕН е дел од мрежата на заштитени подрачја "Паркови Динариди".  Full Article

Јасен можете да го посетите само организирано, бидејќи неговата огромна површина не Ви дава можност да безбедно се движите без придружник.
30-04-2013
Јасен можете да го посетите само организирано, бидејќи неговата огромна површина не Ви дава можност да безбедно се движите без придружник.  Full Article

ПОРАКА ОД СКОПЈЕ
11-03-2013
ПОРАКА ОД СКОПЈЕ  Full Article

The Republic of Macedonia became State Member of the CIC
18-01-2013
The Republic of Macedonia became State Member of the CIC Full Article

Macedonia’s unusual nature getaway
18-01-2013
Macedonia’s unusual nature getaway Full Article

Welcome to the Western Balkans—Land of Discovery. Turbulent histories, fascinating cultures and spectacular, unspoiled landscapes merge together in one of the most exciting and diverse regions in Europe.
18-01-2013
Welcome to the Western Balkans—Land of Discovery. Turbulent histories, fascinating cultures and spectacular, unspoiled landscapes merge together in one of the most exciting and diverse regions in Europe. Full Article

March 20, 2011
18-01-2013
March 20, 2011 Full Article

Петок, 11 јануари во ЈАСЕН, ловечка куќа - КАТЛАНОВО, ќе се одржи прослава и доделување на Благодарници за директните учесници при гаснењето на пожарите во ЈАСЕН, 2012 год.
10-01-2013
Петок, 11 јануари во ЈАСЕН, ловечка куќа - КАТЛАНОВО, ќе се одржи прослава и доделување на Благодарници за директните учесници при гаснењето на пожарите во ЈАСЕН, 2012 год.  Full Article

4 октомври - Светски ден за заштита на животните
04-10-2012
4 октомври - Светски ден за заштита на животните Full Article

ЈАСЕН на NATIONAL GEOGRAPHIC
21-06-2012
ЈАСЕН на NATIONAL GEOGRAPHIC Full Article

На 15ти февруари 2012 година, Македонското еколошко друштво и ЈПУЗПП Јасен, официјално го потпишаа зедничкиот Меморандум за соработка. Целта на оваа иницијатива, беше продлабочување на меѓусебната соработка и спроведување идни заеднички активности кои се
01-06-2012
На 15ти февруари 2012 година, Македонското еколошко друштво и ЈПУЗПП Јасен, официјално го потпишаа зедничкиот Меморандум за соработка. Целта на оваа иницијатива, беше продлабочување на меѓусебната соработка и спроведување идни заеднички активности кои се однесуваат на заштита на природата и создавање партнерство за идни заеднички делувања при изработка и реализација на проекти за проучување и заш­тита на природата.  Full Article

ЈПУЗПП ЈАСЕН, не може ниту да дозволи, нуту да Ви забрани користење патен правец - K 1 - P - 104 врска со P – 104, правецот кој ги поврзува градот Скопје со Македонски Брод, бидејќи е ненадлежен
07-05-2012
Патниот правец K 1 - P - 104 врска со P - 104 (правецот кој ги поврзува градот Скопје со Македонски Брод) со Одлука за изменување и дополнување на Одлуката за утврдување на магистралните и регионалните патишта во Република Македонија бр. 19-657/7 од 18 јули 2007 е прогласен за регионален пат (Сл. весник на РМ бр.101 - стр 5) од што произлегува дека ЈПУЗПП ЈАСЕН не управува со овој патен правец а тоа право согласно претходното, и‘ е доделено на Агенцијата за државни патишта. На состанокот, кој по наше барање се одржа минатиот декември во просториите на дирекцијата ЈАСЕН во присаство на представници Агенцијата, МВР и Министерството за транспорт и врски беше констатирано дека овој патен правец, согласно тех. документација, услови и Закон е небезбеден, и не смее да се користи за патен собраќај! Согласно претходното ЈПУЗПП ЈАСЕН, не може ниту да дозволи, нуту да Ви забрани користење на овој патен правец - бидејќи е ненадлежен! директор на ЈПУЗПП ЈАСЕН дипл инг Михаил Малахов  Full Article

Споменик крај локалниот пат, посветен на шпански војник од редовите на КФОР кој на тоа место го загуби животот во сообраќајна несреќа на 30 април 2002. По тој повод вработените во ЈАСЕН секоја година на овој ден се собираат да му одадат почит.
28-04-2012
Споменик крај локалниот пат, посветен на шпански војник од редовите на КФОР кој на тоа место го загуби животот во сообраќајна несреќа на 30 април 2002. По тој повод вработените во ЈАСЕН секоја година на овој ден се собираат да му одадат почит.Споменик крај локалниот пат, посветен на шпански војник од редовите на КФОР кој на тоа место го загуби животот во сообраќајна несреќа на 30 април 2002. По тој повод вработените во ЈАСЕН секоја година на овој ден се собираат да му одадат почит. Full Article

Светот дознава за Јасен
15-04-2012
Светот дознава за Јасен Full Article

Репортаза за ЈАСЕН на BBC Travel
03-04-2012
Репортаза за ЈАСЕН на BBC Travel  Full Article

ЈАСЕН и оваа година е покровител на Илинденскиот кајак-слалом (ИКАС), кој викендов на патеката на реката Треска, на Матка, ќе се одржи по 44. пат, ќе настапат 80 кајакари од седум земји, Словенија, Русија, Хрватска, Србија, БиХ, Казахстан и Македонија.
29-03-2012
ЈАСЕН и оваа година е покровител на Илинденскиот кајак-слалом (ИКАС), кој викендов на патеката на реката Треска, на Матка, ќе се одржи по 44. пат, ќе настапат 80 кајакари од седум земји, Словенија, Русија, Хрватска, Србија, БиХ, Казахстан и Македонија.  Full Article

Доајенот и ненадминатиот мајстор на фотографијата во Македонија, Благој Дрнков почина вчера на 98 годишна возраст во родниот град Скопје. Многу негови фотографии од ЈАСЕН ги красат нашите канцеларии.
01-02-2012
Доајенот и ненадминатиот мајстор на фотографијата во Македонија, Благој Дрнков почина вчера на 98 годишна возраст во родниот град Скопје.Многу негови фотографии од ЈАСЕН ги красат нашите канцеларии.  Full Article

Весна Змијанац, СОКОЛЕ, спот снимен и во делот на РУДИНЕ, ЈАСЕН
15-01-2012
Весна Змијанац, СОКОЛЕ, спот снимен и во делот на РУДИНЕ, ЈАСЕН  Full Article

Новогодишна фотосесија на ВЕСТ со Маја Сашек на Рудине
31-12-2011
Новогодишна фотосесија на ВЕСТ со Маја Сашек на Рудине Full Article

Фотографии од експедицијата СЛОВАЧКА ЈАМА ЈАСЕН август 2011
08-12-2011
Фотографии од експедицијата СЛОВАЧКА ЈАМА ЈАСЕН август 2011 Full Article

The Republic of Macedonia became State Member of the CIC
06-12-2011
The Republic of Macedonia became State Member of the CIC Full Article

Резерватот Јасен е предложен за регионален центар за Централна и Југоисточна Европа за заштита на див свет.
15-10-2011
Резерватот Јасен е предложен за регионален центар за Централна и Југоисточна Европа за заштита на див свет. Full Article

вести
риболовни дозволи
 
На 26 август Холивудска продуцентска компанија, Infinity pictures and HMB (Hollywood Media Bridge) ќе снима краток промотивен филм за ЈАСЕН
 
Прва кланица за дивеч
 
„Часот на планетата Земја“ ЈАСЕН
 
Лице за комуникација со граѓани со одреден вид и степен на попреченост
 
Меморандум за соработка помеѓу ловните федерации од регионот
 
ЈП ЈАСЕН е дел од мрежата на заштитени подрачја "Паркови Динариди".
 
Јасен можете да го посетите само организирано, бидејќи неговата огромна површина не Ви дава можност да безбедно се движите без придружник.
 
ПОРАКА ОД СКОПЈЕ
 
The Republic of Macedonia became State Member of the CIC
 
Macedonia’s unusual nature getaway
 
Welcome to the Western Balkans—Land of Discovery. Turbulent histories, fascinating cultures and spectacular, unspoiled landscapes merge together in one of the most exciting and diverse regions in Europe.
 
March 20, 2011
 
Петок, 11 јануари во ЈАСЕН, ловечка куќа - КАТЛАНОВО, ќе се одржи прослава и доделување на Благодарници за директните учесници при гаснењето на пожарите во ЈАСЕН, 2012 год.
 
4 октомври - Светски ден за заштита на животните
 
ЈАСЕН на NATIONAL GEOGRAPHIC
 
На 15ти февруари 2012 година, Македонското еколошко друштво и ЈПУЗПП Јасен, официјално го потпишаа зедничкиот Меморандум за соработка. Целта на оваа иницијатива, беше продлабочување на меѓусебната соработка и спроведување идни заеднички активности кои се
 
ЈПУЗПП ЈАСЕН, не може ниту да дозволи, нуту да Ви забрани користење патен правец - K 1 - P - 104 врска со P – 104, правецот кој ги поврзува градот Скопје со Македонски Брод, бидејќи е ненадлежен
 
Споменик крај локалниот пат, посветен на шпански војник од редовите на КФОР кој на тоа место го загуби животот во сообраќајна несреќа на 30 април 2002. По тој повод вработените во ЈАСЕН секоја година на овој ден се собираат да му одадат почит.
 
Светот дознава за Јасен
 
Репортаза за ЈАСЕН на BBC Travel
 
ЈАСЕН и оваа година е покровител на Илинденскиот кајак-слалом (ИКАС), кој викендов на патеката на реката Треска, на Матка, ќе се одржи по 44. пат, ќе настапат 80 кајакари од седум земји, Словенија, Русија, Хрватска, Србија, БиХ, Казахстан и Македонија.
 
Доајенот и ненадминатиот мајстор на фотографијата во Македонија, Благој Дрнков почина вчера на 98 годишна возраст во родниот град Скопје. Многу негови фотографии од ЈАСЕН ги красат нашите канцеларии.
 
Весна Змијанац, СОКОЛЕ, спот снимен и во делот на РУДИНЕ, ЈАСЕН
 
Новогодишна фотосесија на ВЕСТ со Маја Сашек на Рудине
 
Фотографии од експедицијата СЛОВАЧКА ЈАМА ЈАСЕН август 2011
 
The Republic of Macedonia became State Member of the CIC
 
Резерватот Јасен е предложен за регионален центар за Централна и Југоисточна Европа за заштита на див свет.